Hledat

Novinky

TTC MARCONI posiluje obchodní aktivity v Latinské Americe

Ředitel TTC MARCONI, Ondřej Havlík, se zúčastnil podnikatelské mise do Chile a Uruguaye, kterou v březnu pořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Zástupci třiceti českých firem a institucí doprovázeli ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu na jeho oficiální cestě do těchto zemí Jižní Ameriky. Cílem mise bylo prohloubení obchodních vztahů mezi Českou republikou a těmito zeměmi a nalezení nových obchodních partnerů.

Proč právě Chile a Uruguay?

  • Rostoucí zájem českých firem o Latinskou Ameriku: Latinskoamerický trh představuje pro české firmy atraktivní prostor pro expanzi a hledání nových obchodních příležitostí.
  • Strategický význam Chile: Chile je třetím nejvýznamnějším exportním trhem ČR v Latinské Americe a klíčovým partnerem pro český obchod.
  • Otevřené ekonomiky: Chile a Uruguay se vyznačují otevřenými ekonomikami s příznivým prostředím pro obchodní aktivity.
  • Velký potenciál v oblastech, na které se TTC MARCONI specializuje: Obě země nabízí velký potenciál v oblasti informačních technologií a digitalizace, energetice a udržitelných technologií.

Účast na této podnikatelské misi poskytla TTC MARCONI jedinečnou příležitost navázat nové obchodní kontakty, prohloubit stávající vztahy a prezentovat své odborné know-how v klíčových odvětvích. Mezinárodní spolupráce a exportní aktivity jsou nezbytné i pro rozvoj našich firem ze skupiny TTC v globálním kontextu.