Hledat

Novinky

Dispečerské řešení KONOS pomáhá rumunské energetice

V prvním kvartálu letošního roku jsme v TTC MARCONI úspěšně završili implementaci dispečerského řešení KONOS u společnosti Distribuție Energie Oltenia (DEO), významného rumunského distributora elektřiny. V rámci tohoto projektu jsme nahradili historické telekomunikační technologie na všech energetických dispečincích DEO. Řešení je koncipované jako geo-redundantní, tedy se dvěma oddělenými datovými centry, ve kterých běží centrální prvky. Konkrétně naše technologie pokrývá hlavní dispečinky a záložní centra v Craiově a Pitești, celkově jde o 34 pracovišť.

Jaké hlavní benefity dispečerské řešení KONOS zákazníkům přináší?

– Sjednocení různých typů komunikace (telefonie, rádia, rozhlasy, legacy technologie) v jednom zařízení.

– Přechod od statické telefonie (konkrétní zařízení obsluhují konkrétní telefonní linky) k dynamické (libovolnou linku lze obsluhovat z libovolného terminálu nebo z více terminálů současně), což v důsledku extrémně zjednodušuje řešení všech mimořádných událostí (ať už to jsou výpadky, nebo katastrofy).

– Zjednodušení práce dispečerů v situacích, kdy jde často o vteřiny – odbouráním složitosti manipulace s hovory, a dostupností všech podstatných kontaktů a informací v GUI dispečerského terminálu.

– Integrace s aplikacemi třetích stran (SCADA, dokumentární systémy, mapové podklady a další) a vývoj na míru dle potřeb zákazníků. Cílem je umožnit výměnu informací mezi jednotlivými systémy a prezentovat podstatné věci v GUI dispečerského terminálu, nebo zprostředkovat komunikační funkce dalším aplikacím (tj. vytočení hovoru na konkrétní vlak z mapového podkladu nebo na konkrétní energetickou rozvodnu ze SCADA systému).

Více o našem dispečerském systému KONOS najdete ZDE.