Hledat

Novinky

TTC TELEKOMUNIKACE představila 4G – LTE MESH na Future Forces Forum 2018

V říjnu proběhlo v Praze prestižní setkání zástupců vojenského a obranného průmyslu Future Forces Forum. Již tradičně se ho zúčastnili vystavovatelé z několika desítek zemí, letos mezi ně bude patřila také společnost TTC TELEKOMUNIKACE. Představila zde specializované digitální radiové prostředky pro řešení ad-hoc sítí s volnou topologií typu Mobilicom 4G-LTE MESH, které umožňují integraci uživatelských aplikací a optimalizaci vzájemného poměru výkon-dosah-datová propustnost ve prospěch uživatele. Tyto radiové prostředky jsou primárně určeny pro prostředí pohybujících se radiostanic, a to až do rychlosti 800km/hod, a tak jsou řešení postavená na těchto technologických prvcích ideální pro zásahové jednotky integrovaného záchranného systému i taktické armádní prostředí. Kromě radiostanic osobních a vozidlových (ManPACK) existují i speciální (embedded) varianty pro nasazení v robotických a bezpilotních prostředcích.

Každá radiostanice v systému tvoří současně radiový uzel sítě a umožňuje sestavit a udržovat flexibilní MESH širokopásmovou radiovou infrastrukturu využívající progresivní technologie 4G-LTE.

V rámci holdingu TTC jsou zároveň vyvíjeny řídicí, monitorovací a dispečerské systémy, které v sobě zahrnují tyto specializované radiové prostředky pro přenos dat, hlasu a HD videa od členů zásahových týmů a mobilních vozidlových prostředků do místa velení zásahu nebo operace. Pomocí vhodného rozmístění radiových uzlů během operace je tak možný okamžitý přenos hlasu a HD videa z míst s problémovým šířením radiových vln (železobetonové budovy, horské průsmyky, tunely, sklepy, podzemní garáže atd.), které automaticky vlivem účelové retranslace vyvedou užitečný signál do prostředí s bezproblémovým šířením radiového signálu a dále přes dostupnou topologii cílovému uživateli.