Hledat

Novinky

FEL_Camp 2023 s podporou TTC MARCONI

I v letošním roce se uskuteční FEL_Camp, letní setkání pro zájemce o praktické využití elektroniky, informačních a komunikačních technologií. Akce, kterou organizuje Fakulta elektrotechnická ČVUT, je určena pro studenty a studentky středních škol a gymnázií starších 18 let i jejich kolegy z prvního ročníku VŠ. TTC MARCONI je již jejím tradičním partnerem.

Program se skládá z „průzkumné mise“, večerních diskusí u ohně s odborníky na aktuální témata. Letošní cíl mise je záchrana děkana, který se svým týmem ztratil při provádění terénního výzkumu.

FEL ČVUT zároveň vyhlásil mimořádnou soutěž pro širokou veřejnost – zachycení nejlepšího snímku vysílaného systémem družic NOAA a na tomto snímku co nejpřesnější vyznačení FEL_Camp stanové základny a místa odkud byl snímek přijat. Snímky musejí být pořízeny ve středu 26. 7. 2023 a musí obsahovat území ČR. Čas přeletu bude upřesněn během streamované přednášky před zahájením mise.

Pokud se chcete soutěže zúčastnit, stačí odeslat své zachycené a dekódované snímky společně s fotkou systému, kterým jste snímky pořídili, na e-mail: camp@fel.cvut.cz. Výsledné snímky vyhodnotí odborná A.I. porota a vítěze oznámí 26. 7. 2023 ve 21:00 CEST skrze sociální sítě FEL (Twitter, LinkedIn, Facebook).

Cenu si může vítěz převzít osobně 27. 7. 2023 v 17:00 CEST na těchto souřadnicích: 49,3643886N, 14,2724861E.

Více na: https://camp.fel.cvut.cz/